10 Ağustos 2009 Pazartesi

Sabalan

Sabalan İranın Kuzeybatısında ve Erdebil ili sınırları içerisinde bulunun bir dağdır. Sabalan islamiyyetten once İran dini zerdüpt zamanında kutsal sayılan dağdır.
Sabalanın yüksekliği 4811m dır ve zirvede büyük bir krater göl bulunmaktadır ve bu yüzden İranın en güzel dağı sayılır ve yükseklik bakımından Demavend ve Alem kuhtan sonra İranın üçüncü dağıdır.
Sabalan eski zaman yanar dağ olduğu içın çevresinde kaplıcalar bulunmaktadır ki çevre halkı tarafından sıkca kullanılır.
Sabalan tırmanmak için değişik rotalar var ki en çok kullanılan rota dağ evinin bulunduğu rotadır ve en kolay rota sayılır.
Sabalan güney tarafından tırmanmak daha zerkli ve farklıdır. Sereyn şehrinden Alvares kayak pistine gelipde sabalana tirmanmak hiç mümkün değil çünkü sabalan oyle insanı mest ediyorki aklın durur...
Sabalana tırmanmak için birde moil tarafından kullanılan rotadır. Kesra dağı 4350m, Heram (1) 4350m, Heram (2) 4400m, Heram (3) 4250m sabalan trans yapmak isteyenler için en güzel bir parkudur ki zor ve çok ağır bir rotadır.


Resimler

Zirve

Heram ve Kesra


Mehrab taşı


Heramler


Şirvan


Alvares






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder